slide

Panosgn Panosgn
| 01-11-2013 | ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ!!! |Αν στο κατέβασμα των βιβλίων δε δουλεύει το name: xrhsths123 και το password: pass1234 αλλάξτε το name σε: xrhsths124 και το password σε: pass124 | Καλό διάβασμα |

menu1

4

1

2

a

3

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Για τις μαμάδες: Γαλοπούλα ή κότα γεμιστή

dghas

Μία ακόμα συνταγή για τις μαμάδες (άντε και για όσους μπαμπάδες ανακατεύονται με την κουζίνα).
Κάντε κλικ επάνω στη φωτογραφία για να δείτε τις λεπτομέρειες.

Υλικά1 γαλοπούλα 4-5 κιλά ή 1 μεγάλη κότα
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο
1 κουτ.σούπας μέλι (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
γέμιση6 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
τα εντόσθια της γαλοπούλας ή της κότας
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
1/4 κούπας ρύζι
200 γρ. κάστανα βρασμένα ή ψημένα σε κομματάκια
1/4 κούπας κουκουνάρια
1/4 κούπας σταφίδες (προαιρετικά)
2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)
1 κούπα ζωμό κότας ή κρέατος (αν δεν έχετε,διαλύστε σε ένα λίτρο νερό ένα κύβο και βάλτε το ένα φλιτζάνι)
ΕκτέλεσηΠλένετε και κόβετε σε κομματάκια τα εντόσθια της κότας.
Βάζετε στο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
DSC00904

Ρίχνετε μέσα τα εντόσθια,τον κιμά,το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά.
DSC00905

Ρίχνετε το ρύζι,τα κάστανα,τα κουκουνάρια,το κονιάκ,αλάτι και πιπέρι.
DSC00906

Τέλος,προσθέστε κι ανακατέψτε το ζωμό κότας.
DSC00907

Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.

Πλένετε καλά την κότα και βάζετε τη γέμιση στην κοιλιά της με ένα κουτάλι, μη την παραγεμίσετε,γιατί η γέμιση θα φουσκώσει στο ψήσιμο και μπορεί να ανοίξει.
DSC00909

Ράβετε με βελόνα και κλωστή κανονικά σαν να ράβετε ρούχο. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε μέσα τα υπόλοιπα υλικά. Αλείφετε την κότα,τη βάζετε σε γάστρα και γύρω γύρω βάζετε ό,τι γέμιση έχει περισσέψει,σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι.
DSC00912

Αν δεν έχετε γάστρα,σκεπάζετε την κότα ή τη γαλοπούλα με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 1 –1 1/2 ώρα στους 160 βαθμούς.Βγάζετε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει καλά,πρέπει όταν την τρυπάτε να

μην τρέχει αίμα. Αν κάνετε γαλόπουλα θα την ψήσετε τόση ώρα όσα κιλά είναι π.χ. 3 κιλά 3 ώρες και την τελευταία  ώρα στους 200 βαθμούς. Τη βγάζετε σε πιάτο και τη γαρνίρετε με ό,τι σας αρέσει πατάτες,κυδώνια κ.ά.
untitledsregeg
                                    
ΣΗΜ: Η αρχική συνταγή είναι με γαλοπούλα.Επειδή όμως ίσως σε κάποιους δεν αρέσει, δοκιμάστε τη και με κοτόπουλο. Είναι εξίσου γευστική.
Πηγή: syntagesapospiti.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου